hirdetés
Ez a tökéletes bakonyi sertésszelet titka: így készül
A bakonyi sertésszelet a magyar konyha egyik ikonikus fogása, amelyet gyakran fogyasztanak házi galuskával vagy pergős rizzsel. Én most egyszerű tésztával ettem.
10 tipp, amitől olyan lesz az almás pitéd, mint gyerekkorodban
Gyermekkoromban a nagymamám készítette el gyakran, és emlékszem, hogy a sűrű, tejfölös szaftot mindig frissen szaggatott galuskával kínálta.
A „bakonyi” név a régi szakácskönyvekben és gasztroírásokban a gombával és tejfölös habarással készülő ételekre utal.
Hozzávalók (4 személyre)
A bakonyihoz:
- 8 szelet sertéskaraj
- 3 fej hagyma
- 40 dkg csiperkegomba
- 1 darab hegyes-erős paprika
- 1 darab paradicsom
- Ízlés szerint só és bors
- 1 ek. pirospaprika
- 2 dl víz
- Kevés olaj
- 1 ek. liszt
- 3 dl tejföl
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!