hirdetés
Gubakenyér
Hozzávalók:
- 1 szelet kenyér, kifli vagy zsemle, annyi db, ahány fő van
- 2 db tojás fejenként
- 2 e.k. olaj
- só
- 2 e.k. tej
Ezt olvastad már? 5 súlyos hiba, amit a legtöbb háziasszony elkövet hurka sütés közben
Elkészítése:
Először a szikkadt kenyeret, kiflit vagy a zsemlét felvágjuk, és közepes méretű kockákra feldaraboljuk. Ezt követően a tojásokat a tejjel és sóval felverjük. A serpenyőnkben az olajat felhevítjük, és óvatosan beleöntjük a kenyérkockákat. Aztán folyamatosan, addig keverjük, vigyázva arra, hogy meg ne égjenek, amíg aranysárgára piruljanak. Végül a felvert tojást ráöntjük a pirított masszára, és azonnal forrón tálalhatjuk. Kovászos uborkával is isteni!
A következő receptért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!