Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

7 rég elfeledett falusi recept, amire a mai háziasszonyok 90%-a nem is emlékszik

7 rég elfeledett falusi recept
hirdetés

Gubakenyér

Hozzávalók:

  • 1 szelet kenyér, kifli vagy zsemle, annyi db, ahány fő van
  • 2 db tojás fejenként
  • 2 e.k. olaj
  • 2 e.k. tej

Ezt olvastad már? 5 súlyos hiba, amit a legtöbb háziasszony elkövet hurka sütés közben

Elkészítése:

Először a szikkadt kenyeret, kiflit vagy a zsemlét felvágjuk, és közepes méretű kockákra feldaraboljuk. Ezt követően a tojásokat a tejjel és sóval felverjük. A serpenyőnkben az olajat felhevítjük, és óvatosan beleöntjük a kenyérkockákat. Aztán folyamatosan, addig keverjük, vigyázva arra, hogy meg ne égjenek, amíg aranysárgára piruljanak. Végül a felvert tojást ráöntjük a pirított masszára, és azonnal forrón tálalhatjuk. Kovászos uborkával is isteni!

A következő receptért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

3 / 7

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!