Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Belül vajpuha, kívül ropogós csülök pékné módra, mindig így készítem

Belül vajpuha, kívül ropogós csülök pékné módra, mindig így készítem
hirdetés

Vajpuha csülök pékné módra, mindig így készítem

A pekné módra készült csülök az egyik legízletesebb magyar étel, amely akkor a legfinomabb, ha a hús olyan puha, hogy szinte magától leválik a csontról, a bőre pedig ropogósra sül. A csülköt lassú főzéssel puhítjuk, majd sütőben fejezzük be, hogy kívül ropogós, belül pedig omlós legyen. A végén pedig vecsési savanyú káposztával tálaljuk, hogy az ízek tökéletes harmóniában találkozzanak.

Ajánló: Ezt a fűszert keverd a fasírtba és új szintre emeli az ízeket

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csülök (kb. 1,5-2 kg)
  • 500 g vöröshagyma (kb. fél kiló)
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 evőkanál szemes bors
  • 2-3 babérlevél
  • 1 evőkanál só
  • 4-5 db közepes burgonya
  • 2-3 evőkanál házi zsír
  • Frissen őrölt bors ízlés szerint
  • Zúzott fokhagyma (kb. 2-3 gerezd)
  • Vecsési savanyú káposzta a tálaláshoz

A cikk folytatódik nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!