hirdetés
Ezzel a villámgyors töpörtyűs pogácsa recepttel bárkit lenyerűzhetsz – nem kell pihentetni, és mindenki imádni fogja
Nincs is jobb egy finom, réteges töpörtyűs pogácsánál, ami frissen a sütőből kerül az asztalra. Ez a recept nemcsak isteni, de időhatékony is: a hajtogatások között nem kell pihentetni a tésztát, így még hamarabb elkészül.
10 tipp, amitől olyan lesz az almás pitéd, mint gyerekkorodban
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 50 g élesztő (2 dl langyos, cukrozott tejben felfuttatva)
- 25 dkg margarin
- 20 dkg darált töpörtyű
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál őrölt bors
- 2 db tojássárgája
- Annyi tejföl, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk
A rétegezéshez:
- Lágy zsír a tészta megkenéséhez
Tetejére:
- 1 tojás a kenéshez
- Köménymag vagy szezámmag a szóráshoz
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!