Ezért kell sütés előtt átszitálnunk a lisztet, én már mindig ezt teszem!
A technológia fejlődésével és a konyhai eszközök modernizációjával könnyebb lett nekünk is az életünk. Rengeteg időt és energiát spórolunk egyik-másik konyhagéppel vagy robottal, hisz, amit régen kézzel csináltunk most pillanatok alatt megcsinálja egy gép helyettünk: bedagasztja a tésztát, felveri a tojáshabot, csomómentesre kikavarja a krémet. Létezik mégis egy dolog, ami bár már nem annyira szükséges, mint a régi időkben, mégis sokat javíthat a süteményünk álagán, ha használjuk.
Nagymamáink idejében a lisztet létfontosságú volt megszitálni, mert a malomban való őrlés, de a zsákokban való tárolás következtében is kerülhettek bogarak, kavicsok és szennyeződések a lisztbe, sőt idővel kicsit összecsomósodott, görcsök is lettek benne.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!