Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

12 retro sütemény nagymamám receptes könyvéből, ami örök kedvenc marad

12 retro sütemény nagymamám receptes könyvéből, ami örök kedvenc marad
hirdetés

Kókuszos négercsók

    Hozzávalók:

    • 40 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 150 ml víz
    • 2,5 evőkanál zselatin
    • 5 evőkanál hideg víz (a zselatinhoz)
    • 5 db tojásfehérje
    • 1 evőkanál citromlé
    • 15 dkg kókuszreszelék
    • 20 dkg ostya (korong)
    • 40 dkg tortabevonó csokoládé
    • 4 evőkanál napraforgóolaj (vagy olvasztott vaj)

    Ajánló: Pásztortarhonya recept virslivel, én így szeretem

    Elkészítés:

    A cukrot és a vaníliás cukrot a vízzel forrald fel, majd főzd 1-2 percig. Ezután vedd le a tűzről, és keverd bele az 5 evőkanál hideg vízben feloldott zselatint. Ne forrald tovább, csak kevergesd, amíg a zselatin teljesen feloldódik a cukorszirupban. Hagyd langyosra hűlni, de ne várd meg, hogy megszilárduljon.

    A tojásfehérjéket ízesítsd citromlével, majd kezd el felverni. Amikor a hab félkemény, add hozzá a langyos cukorszirupot és a kókuszreszeléket, és verd tovább kemény habbá. A kész masszát habzsákba töltsd, és nyomd rá az ostyakorongokra.

    Olvaszd fel a tortabevonó csokoládét, és keverd össze a napraforgóolajjal (vagy az olvasztott vajjal). A kész csókokat mártsd bele a csokoládéba, és ha szeretnéd, szórd meg a tetejüket még egy kevés kókuszreszelékkel.

    A csokoládéba mártott csókokat tedd a hűtőbe 5-10 percre, amíg a csokoládé megdermed, majd már készen is állnak a fogyasztásra.

    A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

    2 / 12

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!