Kókuszos négercsók
Hozzávalók:
- 40 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 150 ml víz
- 2,5 evőkanál zselatin
- 5 evőkanál hideg víz (a zselatinhoz)
- 5 db tojásfehérje
- 1 evőkanál citromlé
- 15 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg ostya (korong)
- 40 dkg tortabevonó csokoládé
- 4 evőkanál napraforgóolaj (vagy olvasztott vaj)
Ajánló: Pásztortarhonya recept virslivel, én így szeretem
Elkészítés:
A cukrot és a vaníliás cukrot a vízzel forrald fel, majd főzd 1-2 percig. Ezután vedd le a tűzről, és keverd bele az 5 evőkanál hideg vízben feloldott zselatint. Ne forrald tovább, csak kevergesd, amíg a zselatin teljesen feloldódik a cukorszirupban. Hagyd langyosra hűlni, de ne várd meg, hogy megszilárduljon.
A tojásfehérjéket ízesítsd citromlével, majd kezd el felverni. Amikor a hab félkemény, add hozzá a langyos cukorszirupot és a kókuszreszeléket, és verd tovább kemény habbá. A kész masszát habzsákba töltsd, és nyomd rá az ostyakorongokra.
Olvaszd fel a tortabevonó csokoládét, és keverd össze a napraforgóolajjal (vagy az olvasztott vajjal). A kész csókokat mártsd bele a csokoládéba, és ha szeretnéd, szórd meg a tetejüket még egy kevés kókuszreszelékkel.
A csokoládéba mártott csókokat tedd a hűtőbe 5-10 percre, amíg a csokoládé megdermed, majd már készen is állnak a fogyasztásra.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!