hirdetés
A piteformázás és előkészítés trükkjei:
Tökéletes méret:
Nyújtsd a tésztát a piteforma átmérőjénél kicsivel nagyobbra, majd béleld ki vele a formát. Formázd meg a peremét, és szurkáld meg a tészta alját villával. Ezután pihentesd a formában fél órán át a hűtőben.
Pitesúly használata:
Béleld ki a kibélelt formát sütőpapírral, és helyezz rá pitesúlyt (száraz bab, lencse vagy rizs is megteszi). Ez megakadályozza, hogy a tészta deformálódjon vagy hólyagosodjon. Süsd elő az alapot.
Tojásfehérje réteg:
Először kend le az elősütött tésztát tojásfehérjével, majd tedd vissza a sütőbe 1 percre. Ez védőréteget képez, ami megakadályozza, hogy a töltelék eláztassa a tésztát. Hagyd teljesen kihűlni, mielőtt rátöltenéd a tölteléket.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!