Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

10 tipp, amitől olyan lesz az almás pitéd, mint gyerekkorodban

hirdetés

A piteformázás és előkészítés trükkjei:

Tökéletes méret:
Nyújtsd a tésztát a piteforma átmérőjénél kicsivel nagyobbra, majd béleld ki vele a formát. Formázd meg a peremét, és szurkáld meg a tészta alját villával. Ezután pihentesd a formában fél órán át a hűtőben.

Pitesúly használata:
Béleld ki a kibélelt formát sütőpapírral, és helyezz rá pitesúlyt (száraz bab, lencse vagy rizs is megteszi). Ez megakadályozza, hogy a tészta deformálódjon vagy hólyagosodjon. Süsd elő az alapot.

Tojásfehérje réteg:
Először kend le az elősütött tésztát tojásfehérjével, majd tedd vissza a sütőbe 1 percre. Ez védőréteget képez, ami megakadályozza, hogy a töltelék eláztassa a tésztát. Hagyd teljesen kihűlni, mielőtt rátöltenéd a tölteléket.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

3 / 4

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!