ÉrdekesMagazin.hu

Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ettől a trükktől lesz igazán pihe puha a palacsinta, akár egy piskóta

pihe puha a palacsinta
hirdetés

Elkészítése:

Keverjük össze egy tálban a tojást, a tejjel, a szénsavas vízzel és cukorral. Egy másik tálban a lisztet a pudingporral és sóval. Amikor már a tészta száraz összetevőit már összekevertük, laza mozdulatokkal óvatosan keverjük bele a nedves hozzávalókat, tojásos-tejes masszát. A legjobb, ha kicsit pihentetjük a tésztát, így a csomók is legtöbbször feloldódnak.

Arra viszont érdemes nagyon odafigyelni, hogy ne keverjük túl a tésztát, mivel ilyenkor merev, ragacsos gumiszerű lehet a végeredmény, végül adjuk hozzá az olvasztott vajat is. Pihentessük 10 percet a kapott folyékony tésztát és süssük meg a palacsintákat a szokásos módon.

A kapott palacsinta mennyeien finom és puha lesz. A puding kölcsönöz neki egy speciális aromát. Ízlés szerint használhatunk vaníliás vagy csokis pudingot a palacsinta alapjához. A lényeg, hogy a fele adag lisztet váltsuk ki pudingporral.

A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

2 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!