Elkészítése:
Keverjük össze egy tálban a tojást, a tejjel, a szénsavas vízzel és cukorral. Egy másik tálban a lisztet a pudingporral és sóval. Amikor már a tészta száraz összetevőit már összekevertük, laza mozdulatokkal óvatosan keverjük bele a nedves hozzávalókat, tojásos-tejes masszát. A legjobb, ha kicsit pihentetjük a tésztát, így a csomók is legtöbbször feloldódnak.
Arra viszont érdemes nagyon odafigyelni, hogy ne keverjük túl a tésztát, mivel ilyenkor merev, ragacsos gumiszerű lehet a végeredmény, végül adjuk hozzá az olvasztott vajat is. Pihentessük 10 percet a kapott folyékony tésztát és süssük meg a palacsintákat a szokásos módon.
A kapott palacsinta mennyeien finom és puha lesz. A puding kölcsönöz neki egy speciális aromát. Ízlés szerint használhatunk vaníliás vagy csokis pudingot a palacsinta alapjához. A lényeg, hogy a fele adag lisztet váltsuk ki pudingporral.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!