Elkészítés
A krumplit hámozzuk meg, vágjuk közepes kockákra, majd sós vízben főzzük puhára. A főtt krumplit törjük simára sóval, borssal, szerecsendióval, vajjal és tejszínnel, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és a reszelt sajtot.
A darált húst kevés olajon pirítsuk meg, közben ízesítsük sóval és borssal. A zöldségeket tisztítsuk meg, vágjuk apróra, és adjuk a húshoz a fűszerekkel, sűrített paradicsommal együtt. Öntsük fel alaplével és vörösborral, majd főzzük további 15-20 percig. Adjuk hozzá a zöldborsót, és főzzük még 10 percig.
Egy hőálló edénybe simítsuk bele a ragu keveréket, borítsuk be a krumplipürével, és ha szeretnénk, szórjuk meg sajttal. 180 fokos sütőben süssük aranybarnára, kb. 20-30 perc alatt.
Kakaspörkölt készült estére nálunk, mennyei finom lett
Ettől az egy hozzávalótól lesz tökéletes a sült krumpli