Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Mennyei finom szilvás lepény recept, azonnal elfogyott az egész

Megosztás Facebookon
Küldés e-mailben
Mennyei finom szilvás lepény recept, azonnal elfogyott az egész
hirdetés

Elkészítés

Langyosítsd meg a tejet, adj hozzá egy evőkanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Hagyjd, hogy az élesztő felfusson. A lisztet tedd egy nagy tálba, üsd rá a tojást, add hozzá a csipetnyi sót, a maradék cukrot és az olvasztott zsírt. Öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt, és dolgozd ki a tésztát alaposan, míg rugalmas állagúvá nem válik. A kidolgozott tésztát takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd meleg helyen 10 percig kelni.

Zsírozz ki egy tepsit, majd nyújtsd vagy nyomkodd bele egyenletesen a megkelt tésztát. Szórd meg a tésztát zsemlemorzsával, majd helyezd rá a felezett, kimagozott szilvákat úgy, hogy a vágott felületük felfelé nézzen.

Keverd össze a fahéjat a cukorral, és szórd meg vele a szilvát egyenletesen.

Hagyd a lepényt még 10 percig a tepsiben kelni, majd tedd előmelegített sütőbe. 180°C-on süsd 20-25 percig, amíg a tészta aranybarnára nem pirul, és a szilva szépen megpuhul.

Forrás: Juhászné Ildikó

    Ezt olvastad már? Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Megosztás Facebookon
    Küldés e-mailben
    hirdetés
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!