hirdetés
Király-torta, a hétvégi diós, csokoládékrémes csoda!
Király-torta, a hétvégi diós, csokoládékrémes csoda! A desszertek egyik fontos szempontja nem csak az, hogy nagyon jóllakjunk velük, és elterítse a gyomrunkat, hanem az, hogy a szívünket-lelkünket töltse meg ez a szuper kis finomság. Különösen egy ilyen valóban „királyi torta” esetén igaz ez, amikor ezt eszed tényleg királynak fogod magad érezni. A torta már évszázadok óta szerves része az ünnepeknek, ünnepségeknek, sőt nálunk hétvégén is szinte mindig elkészül. A mesés király-torta receptjét is nemzedékről-nemzedékre adták tovább, és végül megszületett a szerintünk tökéletes király torta.
Ajánló: Túrós puliszka recept, a gyerekkori nagy kedvencem
Hozzávalók a királyi tortához:
- 2 pohár búzaliszt
- 2 pohár cukor
- 30 dkg tejföl
- fél teáskanál szódabikarbóna
- fél pohár sűrített tej
- két evőkanál kakaópor
- fél pohár főzött sűrített tej
- 250 gramm vaj
- 40 dió (bél)
A recept folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!