Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét egy tálban kemény habbá verjük, hogy tartása legyen. Egy másik tálban a tojássárgákat simára keverjük a mascarponeval, a porcukorral és a fehér mogyorókrémmel. Ha szeretnénk, adhatunk hozzá egy kis csokikrémet is, hogy még csokoládésabb legyen az íze.
A tojásfehérjehabot óvatosan beleforgatjuk a mascarponés krémbe, hogy könnyű, levegős állagot kapjunk. Így a tiramisu krémje lágy és selymes lesz.
Lefőzzük a kávét, majd egyenként belemártogatjuk a babapiskótákat, hogy felszívják a kávét, de ne ázzanak el. Az első réteg kávéba mártott piskótát egy jénai tál aljára helyezzük, majd rákenjük a mascarponés krém egy részét. Szórjunk bele pár kisebb Kinder Bueno darabot is a ropogós textúráért.
Addig folytatjuk a rétegezést – piskóta, krém, piskóta, krém –, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A legfelső réteg krém legyen, amire még tehetünk csokikrémet, majd fogpiszkálóval díszes mintát húzhatunk bele. A tetejét ropogós Kinder Bueno darabokkal és sótlan mogyoróval díszítjük.
A tiramisut legalább 4 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek, és a krém megszilárduljon.
Forrás: Andi Ham
Krémes piskótaszelet recept: én így szeretem, mikor jó sok krém van benne