Elkészítés
A szalonnát kockákra vágjuk, és egy nagy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A kisült szalonnadarabokat kiszedjük, és félretesszük.
A reszelt káposztát megsózzuk, kicsavarjuk a levét, majd a forró szalonnazsírba tesszük. Lassú tűzön, gyakori kevergetéssel karamellizáljuk, amíg barnára nem sül, kb. 1 óra alatt.
A tönkölylisztet és a tojásokat összekeverjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű nokedli tésztát kapjunk. Nagyobb darabokat szaggatunk belőle, és forró, sós vízben kifőzzük.
A kész nokedlit hozzáadjuk a karamellizált káposztához, és együtt sütjük még kb. 10 percig.
Frissen őrölt fekete borssal ízesítjük, majd a pirított szalonnadarabokkal megszórva tálaljuk.
Ez az étel Judith-Jutka Langston receptje alapján készült, és a fotót is neki köszönhetjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Fiatal kakas pörkölt recept, egyik nagy kedvencünk, nem tudjuk megunni