ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Káposztás galuska sült baconnal, olcsó és gyors ráadásul nagyon finom

hirdetés

Elkészítés

A szalonnát kockákra vágjuk, és egy nagy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A kisült szalonnadarabokat kiszedjük, és félretesszük.

A reszelt káposztát megsózzuk, kicsavarjuk a levét, majd a forró szalonnazsírba tesszük. Lassú tűzön, gyakori kevergetéssel karamellizáljuk, amíg barnára nem sül, kb. 1 óra alatt.

A tönkölylisztet és a tojásokat összekeverjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű nokedli tésztát kapjunk. Nagyobb darabokat szaggatunk belőle, és forró, sós vízben kifőzzük.

A kész nokedlit hozzáadjuk a karamellizált káposztához, és együtt sütjük még kb. 10 percig.

Frissen őrölt fekete borssal ízesítjük, majd a pirított szalonnadarabokkal megszórva tálaljuk.

    Ez az étel Judith-Jutka Langston receptje alapján készült, és a fotót is neki köszönhetjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

    Fiatal kakas pörkölt recept, egyik nagy kedvencünk, nem tudjuk megunni

    Tök főzelék tyúk pörkölttel, nagyon szeretjük

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés

    Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

    hirdetés
    error: Content is protected !!