Elkészítés
Először főzd meg a tésztát bő, sós, forrásban lévő vízben a csomagoláson található utasítás szerint. Ezután szűrd le a tésztát, öblítsd le hideg vízzel, hagyd lecsöpögni, majd keverd össze a napraforgóolajjal.
A napraforgómagokat egy zsiradék nélküli, tapadásmentes serpenyőben rövid ideig pirítsd, majd tedd félre és hagyd kihűlni.
A paradicsomokat mosd meg, töröld szárazra, és vágd negyedekre vagy cikkekre. A salátát mosd meg, tisztítsd meg, szárítsd meg, és tépkedd vagy vágd kisebb darabokra. Az uborkát mosd meg, tisztítsd meg, hosszában negyedeld, majd szeleteld fel.
A joghurtot keverd simára az ecettel, citromlével, levessel, sóval, borssal, mustárral és lenmagolajjal. Ízesítsd az öntetet.
A tésztát keverd össze az uborkával, paradicsommal és a salátával egy nagy tálban. A tésztasalátát oszd el tálkákba, locsold meg a joghurtos öntettel, szórd meg napraforgómaggal és apróra vágott snidlinggel, majd tálald.
Jó étvágyat kívánok!