Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Itt van anyukám tökéletesre fejlesztett bejgli receptje, rengeteg köszönő levelet kaptam már miatta

Itt van anyukám tökéletesre fejlesztett bejgli receptje, rengeteg köszönő levelet kaptam már miatta
hirdetés

A bejgli elkészítése:

Így készítsd el a tésztát:

  1. A hideg tej egyik felében elkeverjük a vajat, a tojássárgáját, a sót és a citromhéjat. A másik fele tejet kicsit meglangyosítjuk és abban az élesztőt a cukorral felfuttatjuk.
    • A lisztet átszitáljuk majd összegyúrunk mindent a liszttel, gyors mozdulatokkal csináljuk ez fontos. Száraz, hűvös helyen pihentetjük, letakarva a tésztát 30 percig. Ezalatt elkészíthetjük a töltelékeket.
  2. A tésztát lisztezett felületre tesszük és 4 egyenlő részre osztjuk. Mérjük le hány gramm,( ez a titok nyitja, ettől lesz isteni finom), mert ugyanennyi súlyú töltelék kell majd hozzá.
  3. Kinyújtjuk a tésztát kb fél centi vékonyra. Próbáljuk meg téglalap alakúra nyújtani, mert akkor lesz szép formája a kész bejglinek.
  4. Ha ezzel megvagyunk jöhet rá a töltelék amit egyenletesen elosztunk a tésztán, ügyelve arra, hogy a széleire is kerüljön.
  5. A 2 rövidebb oldalán ráhajtjuk a tésztát a töltelékre, ezután óvatosan feltekerjük (próbáljuk szorosra tekerni) és kicsit óvatosan meghengergetjük, hogy szép egyenletes legyen.
  6. Tepsibe tesszük, megkenjük a 2 sárgája és 1 egész tojás keverékével, és megvárjuk, amíg teljesen rászárad ez a tojásos massza. Majd megkenjük ismét, és megint megvárjuk, amíg ez a réteg is megszárad.
  7. Egy villával pár helyen megszurkáljuk, és mehet a sütőbe.
  8. Addig sütjük ameddig szép aranybarna színt kap.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

3 / 4

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!