A néphagyomány miszerint érdemes az új év első napján apró szemű hüvelyest enni, mindenképp betartandó minden családban, ha bőséget, gazdagságot szeretnének az elkövetkezendő esztendőre. Nézzük, hogy lehet tökéletesre főzni!
Első és legfontosabb betartandó szabály, hogy a lencsét főzés előtt mindenképpen válogassuk át, mert lehetnek benne apró kavicsok és különböző nem odavaló dolgok, és ezekre ráharapni rendkívül kellemetlen érzés. Amint kiválogattuk, egy szűrő segítségével mossuk át folyó víz alatt.
Receptajánló: Káposztás pogácsa – Tuti recept, másnap is puha lesz!
A víz minősége amiben főzzük, sokat számít
Főzéséhez a lágy vizet ajánljuk az a legjobb. Kemény vízben a lencse héja könnyen megkeményedik, széthasad, a belseje pedig nem puhul meg rendesen és így élvezeti értéke csökken. A lencsét a legjobb ha hideg, lágy vízben tesszük fel főzni.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!