Mielőtt hozzáfognál a lecsó elkészítéséhez, készíts elő tíz darab 8 deciliteres befőttesüveget, amelyekben télen is élvezheted majd az ételt. Az üvegek alapos kimossát követően áztasd őket néhány percre forró vízbe, aztán csepegtetés után szárítsd meg őket. Ez a folyamat biztosítja, hogy az üvegek sterilek maradjanak a lecsó tárolása során.
Szerintünk ez a legjobb módszer a lecsó téli elrakására
Ha ez megtörtént akkor, ezután a paradicsomokat két percre forró vízbe helyezzük és a bevágástól kiindulva a héját lehúzzuk, majd feldaraboljuk. A hagymát pucolás után vékony szeletekre aprítsuk fel.
Ezt látnod kell: Ezért ültesd fektetve a paradicsom palántát
A sertészsírt felmelegítjük, majd beletesszük a hagymát és üvegesre pirítjuk. Ha elkészült, levesszük a tűzről és mehet bele a pirospaprika, a feldarabolt paradicsom és a zöldpaprika. Ízlés szerint sózzuk, majd kevergetés mellett félig készre pároljuk a zöldségeket.
A lecsót tartósítószer nélkül rakjuk el, emiatt nagyon kell ügyelni a befőttesüveg tisztaságára.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!