ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

A falusi háziasszonyok erre esküsznek: így készül az eredeti krumplis tészta

így készül az eredeti krumplis tészta
hirdetés

Öntsünk annyi vizet a krumplira, hogy éppen még ellepje, és kevergetve főzzük, amíg meg nem puhul rendesen és a szaft be nem sűrűsödik. A főzés végén hozzáadhatjuk a szalonnakockákat is, de ez nem feltétlenül kötelező, a lényeg a zsírban lévő füstölt íz.

Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrjük le, és keverjük össze alaposan a krumplival. Savanyúsággal is ehetjük, úgy lesz igazán isteni.

A krumplis tészta eredete

A krumplis tészta egy hagyományos, népi változata a bográcsban készült slambuc, amelyhez füstölt szalonnát is használnak régen és most is. Gyakran hallani azt a mondást miszerint, ha az étel nem bográcsban készült, akkor nem nevezhetjük slambucnak, csak simán hívjuk krumplis tésztának. Bár lehet, hogy a klasszikus slambucot még nem kóstoltuk, a krumplis tészta biztosan minden háztartásban egy alap fogásnak számít. Emellett, mivel a krumplis tészta nagyon olcsó étel, gyakran szerepel menzai étlapon is, és mindig lehet belőle repetázni.

Ez is érdekelhet:

Kiderült, mi a titka: ETTŐL lesz sokáig roppanós a kovászos uborka

Egy kis almás mákos süti recept, nagyon finom lett

3 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!