Öntsünk annyi vizet a krumplira, hogy éppen még ellepje, és kevergetve főzzük, amíg meg nem puhul rendesen és a szaft be nem sűrűsödik. A főzés végén hozzáadhatjuk a szalonnakockákat is, de ez nem feltétlenül kötelező, a lényeg a zsírban lévő füstölt íz.
Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrjük le, és keverjük össze alaposan a krumplival. Savanyúsággal is ehetjük, úgy lesz igazán isteni.
A krumplis tészta eredete
A krumplis tészta egy hagyományos, népi változata a bográcsban készült slambuc, amelyhez füstölt szalonnát is használnak régen és most is. Gyakran hallani azt a mondást miszerint, ha az étel nem bográcsban készült, akkor nem nevezhetjük slambucnak, csak simán hívjuk krumplis tésztának. Bár lehet, hogy a klasszikus slambucot még nem kóstoltuk, a krumplis tészta biztosan minden háztartásban egy alap fogásnak számít. Emellett, mivel a krumplis tészta nagyon olcsó étel, gyakran szerepel menzai étlapon is, és mindig lehet belőle repetázni.
Ez is érdekelhet:
Kiderült, mi a titka: ETTŐL lesz sokáig roppanós a kovászos uborka