Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Hatlapost készítettem dupla adagban, mert mindig villámgyorsan elfogy

Hatlapost készítettem dupla adagban, mert mindig villámgyorsan elfogy
hirdetés

Elkészítés:

Az átszitált lisztben morzsoljuk el a zsírt. A langyos tejben oldjuk fel a szalalkálit, majd adjuk a liszthez a többi hozzávalóval együtt (porcukor, vaníliás cukor, tojás, tejföl, csipet só). Gyúrjunk sima tésztát, majd osszuk hat egyenlő részre.

A tésztadarabokat egyenként nyújtsuk ki 40×32 cm méretű lapokra, majd sütőpapírral bélelt, lisztezett tepsi hátulján süssük őket 180°C-on, alsó-felső sütésnél, amíg világos aranybarna színt kapnak (kb. 10 perc). A kész lapokat késsel óvatosan emeljük le a tepsi hátáról, majd melegen, egymásra helyezve tároljuk, letakarva, hogy puhák maradjanak.

Keverjük el a lisztet és a kakaóport a tejjel, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a kristálycukrot. Főzzük fel közepes lángon, amíg besűrűsödik, majd még melegen keverjük hozzá a vajat vagy margarint, hogy selymes krémet kapjunk.

Keverjük el a lisztet a tejjel és vízzel, majd adjuk hozzá a kristálycukrot. Főzzük sűrűre, és végül keverjük bele a vajat vagy margarint, amíg a krém sima lesz.

A hat lapot rétegezzük a választott krémmel, egyenletesen elosztva. Hagyjuk a süteményt hűvös helyen állni legalább egy éjszakán át, hogy a lapok teljesen megpuhuljanak és összeérjenek a krémmel.

    Ajánló: Kakaspörkölt készült estére nálunk, mennyei finom lett

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!