Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Hatlapost készítettem dupla adagban, mert mindig villámgyorsan elfogy

Hatlapost készítettem dupla adagban, mert mindig villámgyorsan elfogy
hirdetés

Hatlapost készítettem dupla adagban, mert mindig villámgyorsan elfogy

Ez a hatlapos sütemény dupla adagban készül, így remek választás nagyobb, ünnepi összejövetelekre. Ha nem valami különleges alkalomra készítem, akkor is dupla adagot csinálok belőle, mert nagyon gyorsan el tud fogyni.

Ajánló: 12 retro sütemény nagymamám receptes könyvéből, ami örök kedvenc marad

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 1 kg liszt, átszitálva
  • 20 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 16 dkg sertészsír
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 csomag szalalkáli (szalagáré)
  • kb. 2,5 dl langyos tej
  • 1 csipet só

Kakaós krémhez:

  • 25 dkg liszt
  • 1,75 liter tej
  • 7 evőkanál kakaópor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 45 dkg kristálycukor
  • 50 dkg vaj vagy margarin (pl. Ráma)

Karamellkrémhez (alternatív krém):

  • 1 liter tej
  • 2 dl víz
  • 22 dkg liszt
  • 45 dkg kristálycukor
  • 45 dkg vaj vagy margarin (pl. Ráma)

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

1 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!