hirdetés
Hatlapost készítettem dupla adagban, mert mindig villámgyorsan elfogy
Ez a hatlapos sütemény dupla adagban készül, így remek választás nagyobb, ünnepi összejövetelekre. Ha nem valami különleges alkalomra készítem, akkor is dupla adagot csinálok belőle, mert nagyon gyorsan el tud fogyni.
Ajánló: 12 retro sütemény nagymamám receptes könyvéből, ami örök kedvenc marad
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 kg liszt, átszitálva
- 20 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 16 dkg sertészsír
- 4 tojás
- 3 evőkanál tejföl
- 2 csomag szalalkáli (szalagáré)
- kb. 2,5 dl langyos tej
- 1 csipet só
Kakaós krémhez:
- 25 dkg liszt
- 1,75 liter tej
- 7 evőkanál kakaópor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 45 dkg kristálycukor
- 50 dkg vaj vagy margarin (pl. Ráma)
Karamellkrémhez (alternatív krém):
- 1 liter tej
- 2 dl víz
- 22 dkg liszt
- 45 dkg kristálycukor
- 45 dkg vaj vagy margarin (pl. Ráma)
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!