Ezt a sült oldalast még a nagymama is megirigyelné – próbáld ki te is
A sertésoldalas igazi klasszikus, amelyből fantasztikus sülteket készíthetsz. Rengeteg módon ízesítheted és elkészítheted, legyen szó hagyományos receptekről vagy modern változatokról. Az oldalas lehet csontos vagy porcos, és szinte mindig jobban jársz, ha a fűszeres pácban egy éjszakát pihen. Szeretnéd a nagymama sütési stílusát követni? Told be a sütőbe, és hagyd, hogy a lassú hőkezelés megtegye a hatását.
Ajánló: Ezt ki kell próbálnod: egyszerű, gyors és zseniális vacsora ötlet
Az alapanyag fontossága
Amikor oldalast vásárolsz, válaszd a legjobb minőségű húst. A megbízható hentes aranyat ér, és nemcsak a darabolásban segíthet, hanem akár a hártyát is eltávolítja, amitől a hús még finomabb lesz. Ha a hártya eltávolítására neked kell sort kerítened, ne hagyd ki – így lesz igazán omlós az oldalas.
A profi séfek titka, hogy az oldalas alacsony hőfokon készül hosszú órákon át (100-110°C-on akár 8-9 órát is sütheted). Ez az eljárás garantálja, hogy a hús a csonttól szinte magától elválik, és szinte szétolvad a szádban.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!