Elkészítés:
A pontyszeleteket sózzuk meg, majd forgassuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Forró olajban süssük aranybarnára a halszeleteket, majd tegyük félre hűlni.
Egy lábasban forraljunk fel vizet. Adjunk hozzá ecetet, sót és cukrot ízlés szerint, hogy egy enyhén cukros, pikáns lé keletkezzen. Tegyük bele a babérlevelet, egész borsot és szegfűborsot.
Hagyjuk a levet kihűlni.
Egy nagy edénybe rétegezzük a rántott pontyszeleteket és a vékonyra szeletelt hagymát. Minden hagymarétegre szórjunk mustármagot.
Öntsük fel a kihűlt ecetes lével, hogy teljesen ellepje a halat és a hagymát.
Az edényt lefedve tegyük a hűtőbe, és hagyjuk érlelődni három napig. Az érlelés során a hal és a hagyma ízei összeérnek, és a pontyszeletek különleges, pikáns ízt kapnak.
Tálalás:
Három nap érlelés után az ecetes pontyszeletek fogyaszthatóak. Friss kenyérrel vagy akár önmagában is kiváló étel, ami minden asztaltársaságot elvarázsol.
Ez a hagyományos, mégis különleges étel tökéletes választás lehet ünnepi alkalmakra, családi ebédekre vagy akár baráti összejövetelekre is.
Jó étvágyat kívánunk!