ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Ezt a hagymás, ecetes rántott halat már régebben készítettem, nem biztos hogy mindenki ismeri, pedig nagyon finom

hirdetés

Elkészítés:

A pontyszeleteket sózzuk meg, majd forgassuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Forró olajban süssük aranybarnára a halszeleteket, majd tegyük félre hűlni.

Egy lábasban forraljunk fel vizet. Adjunk hozzá ecetet, sót és cukrot ízlés szerint, hogy egy enyhén cukros, pikáns lé keletkezzen. Tegyük bele a babérlevelet, egész borsot és szegfűborsot.

Hagyjuk a levet kihűlni.

Egy nagy edénybe rétegezzük a rántott pontyszeleteket és a vékonyra szeletelt hagymát. Minden hagymarétegre szórjunk mustármagot.

Öntsük fel a kihűlt ecetes lével, hogy teljesen ellepje a halat és a hagymát.

Az edényt lefedve tegyük a hűtőbe, és hagyjuk érlelődni három napig. Az érlelés során a hal és a hagyma ízei összeérnek, és a pontyszeletek különleges, pikáns ízt kapnak.

    Tálalás:

    Három nap érlelés után az ecetes pontyszeletek fogyaszthatóak. Friss kenyérrel vagy akár önmagában is kiváló étel, ami minden asztaltársaságot elvarázsol.

    Ez a hagyományos, mégis különleges étel tökéletes választás lehet ünnepi alkalmakra, családi ebédekre vagy akár baráti összejövetelekre is.

    Jó étvágyat kívánunk!

    Amerikai sütemény – Könnyen elkészíthető és nagyszerű ízű

    Sajtkrémes bundában sült csirke, elképesztően finom lett

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés

    Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

    hirdetés
    error: Content is protected !!