Kenyér
Ha nincs kedvünk a hosszadalmas kevergetéshez, használjunk kenyeret a szósz vagy mártás sűrítéséhez. Néhány szelet már szikkadt kenyérszeletet aprítsunk fel és rakjuk a turmixgépbe és finom pépesre dolgozzuk el. Adjuk az egészet a készülőben lévő ételhez, jól kavarjuk össze, még egy rövid ideig főzzük, és az eredmény: sűrű és krémes szósz vagy mártás.
Ez is érdekelhet: A falusi háziasszonyok erre esküsznek: így készül az eredeti krumplis tészta
Zöldségpüré
Mivel sok zöldség nagy mennyiségben tartalmaz keményítőt, így kiválón alkalmas a mártások sűrítésére. Erre kiválóan alkalmas többek között a burgonya, tök, lencse, póréhagyma, sárgarépa, zeller, karfiol. Főzzük meg a kiválasztott zöldségeket, majd turmixoljuk jól össze és keverjük bele az ételbe és kész is.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!