Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ez az 5 legjobb alternatíva a mártások sűrítésére liszt helyett, én már mindig így készítem

Ez az 5 legjobb alternatíva a mártások sűrítésére
hirdetés

Kenyér 

Ha nincs kedvünk a hosszadalmas kevergetéshez, használjunk kenyeret a szósz vagy mártás sűrítéséhez. Néhány szelet már szikkadt kenyérszeletet aprítsunk fel és rakjuk a turmixgépbe és finom pépesre dolgozzuk el. Adjuk az egészet a készülőben lévő ételhez, jól kavarjuk össze, még egy rövid ideig főzzük, és az eredmény: sűrű és krémes szósz vagy mártás.

Ez is érdekelhet: A falusi háziasszonyok erre esküsznek: így készül az eredeti krumplis tészta

Zöldségpüré 

Mivel sok zöldség nagy mennyiségben tartalmaz keményítőt, így kiválón alkalmas a mártások sűrítésére. Erre kiválóan alkalmas többek között a burgonya, tök, lencse, póréhagyma, sárgarépa, zeller, karfiol. Főzzük meg a kiválasztott zöldségeket, majd turmixoljuk jól össze és keverjük bele az ételbe és kész is.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!              

3 / 4

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!