hirdetés
Elkészítés:
- A tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd osszuk két részre. Nyújtsuk ki vékonyra, és lisztezett tepsi hátán 200 °C-on, pár perc alatt süssünk két lapot. A felső lapot kockázzuk fel akkora darabokra, amekkorára majd a süteményt szeretnénk vágni.
- Krém készítése: A pudingport keverjük össze a liszttel, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, és lassan adagolva, folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a tejet. Főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. A margarint keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt pudingkrémmel keverjük össze. A tejszínt verjük kemény habbá.
Összeállítás:
Az egyik tésztalapot kenjük meg a pudingos krémmel, majd simítsuk rá a tejszínhabot. Helyezzük rá a felkockázott második lapot, és szórjuk meg porcukorral. Hűtsük le, majd kockákra vágva tálaljuk.
Kisfali Judit receptje alapján készült.
További érdekességek:
Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik