hirdetés
Erdélyi csorbalevest főztem ebben a borongós időben – annyira finom, nem lehet betelni vele
Az őszi, borongós napokon nincs is jobb, mint egy tányér forró, ízletes leves, ami felmelegít és jóllakat. Ma egy húsgombócos paraszt csorbát készítettem, amelyet bőséges lestyánnal gazdagítottam. Ez a gazdag, tartalmas leves nemcsak a szíveket, hanem a gyomrokat is melengeti – olyan finomra sikerült, hogy nem lehet vele betelni!
Ajánló: 12 retro sütemény nagymamám receptes könyvéből, ami örök kedvenc marad
Hozzávalók a gombócokhoz:
- fél kg darált hús (lehet disznó, marha, borjú, csirke vagy akár vegyesen)
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 db tojás
- pirospaprika
- petrezselyem
- só
- házi ételízesítő (vagy bolti, mint Vegeta vagy Delikát)
- 1-2 evőkanál kókuszolaj
Hozzávalók a leveshez:
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4-5 szál sárgarépa
- 2-3 szál petrezselyemgyökér
- egy kisebb darab zeller
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- 1 evőkanál rizs
- petrezselyemzöld és lestyán
- só, bors
- tejföl
- 2-3 evőkanál savanyú káposztalé (vagy almaecet a savanyításhoz)
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!