hirdetés
Elkészítés:
- Kockára vágott zöldségeket kevés olajon enyhén megpirítod egy nagy fazékban.
- Felöntöd vízzel, hozzáadsz sót, borsot és egy egész fej hagymát, majd felforralod.
- A húsgombócok elkészítéséhez összekevered a darált húst az áztatott, kinyomkodott kenyérrel, egy tojással, sóval, borssal, reszelt fokhagymával, hagymával és apróra vágott petrezselyemmel.
- Alapos összedolgozás után körülbelül 10 percig pihenteted a masszát, majd gombócokat formázol belőle.
- A formázott gombócokat a forrásban lévő levesbe teszed, és körülbelül 10 percig főzöd.
Tálaláskor a húsgombócokat és a zöldségeket együtt kínálhatod, így mindenki élvezheti ezt a tápláló, ízletes fogást. A leves friss, házi készítésű kenyérrel vagy egy kis tejföllel is tálalható a még gazdagabb ízélményért.
Forrás: ketkes
További érdekességek:
Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik