Elkészítés:
1. A tészta elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, miközben tovább verjük. Az olajat vékony sugárban hozzáöntjük, és alaposan elkeverjük. A lisztet és a sütőport óvatosan beleforgatjuk.
A tésztát egy kivajazott, kilisztezett 25×35 cm-es tepsibe simítjuk, és 175°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivett forró tésztát 6 evőkanál tejjel meglocsoljuk, majd félretesszük hűlni.
2. A krém elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet és a vaníliás cukrot. A tejet meglangyosítjuk, majd fokozatosan hozzáöntjük a tojásos keverékhez, miközben folyamatosan keverjük.
Lassú tűzön addig főzzük, amíg a krém besűrűsödik. A forró krémet két részre osztjuk: az egyik adaghoz keverjük a csokoládét, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad.
A krémeket hagyjuk kihűlni, majd a csokoládés krémbe keverjünk 100 g vajat, a vaníliás krémbe pedig a maradék 150 g vajat, és mindkettőt alaposan dolgozzuk ki.
3. Rétegezés:
A kihűlt tésztát kenjük meg a csokoládés krémmel. A krém tetejére egy sor tejbe (vagy kávéba) mártott kekszet helyezünk, szorosan egymás mellé.
A kekszrétegre kenjük a vaníliás krémet, majd a süteményt legalább 2-3 órára tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
4. Díszítés:
A megdermedt sütemény tetejét kenjük meg egy vastag réteg tejszínhabbal. Szórjuk meg bőségesen kókuszreszelékkel, hogy a sütemény valóban „hókirálynői” legyen.
Ajánló: 10 tipp, amitől olyan lesz az almás pitéd, mint gyerekkorodban