hirdetés
Íme az omlós zserbó receptje, ami szerintünk tökéletes!
Hozzávalók a zserbóhoz:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg zsír (vagy vaj)
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás
- 40 dkg baracklekvár
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek vaj
Elkészítés:
A lisztet elmorzsolom a zsírral, hozzáadom a porcukrot, majd a két tojással gyorsan összedolgozom. Három részre osztom, 20 percig hagyom pihenni.
A tészta egyik harmadát vékonyra nyújtom, a tepsi aljára fektetem. Megkenem a lekvár felével, és megszórom a porcukorral elkevert dió felével. Újabb réteg vékony tészta következik, a maradék lekvár, majd a diós szórás. Végül befedem az utolsó tésztalappal, hústűvel átszurkálom a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütöm.
Kihűlés után a vajjal felolvasztott csokoládéval bevonom a tetejét. Csak akkor szeletelem, amikor a csokoládé megszilárdult. Másnap, sőt harmadnap a legfinomabb.
Ezt is érdemes elkészítened: Tökéletes tojásos nokedli recept