hirdetés
A pékségek is elirigyelnék: így készítsd el otthon a tökéletes labdabuktát
A labdabukta egy igazi kelt tésztás remekmű, amelynek tésztája pillekönnyű, foszlós, és annyira puha, hogy szinte szétolvad a szádban. Ráadásul nemcsak vaníliával töltheted meg, hanem gyümölcszselével, lekvárral, túróval, vagy akár csokoládéval is – tényleg csak a fantáziád szabhat határt!
Az egyik legjobb dolog ebben a süteményben, hogy nagyon egyszerű vele dolgozni. Nem kell profi péknek lenned, hogy tökéletesre süsd – egy kis türelem, néhány alapanyag, és máris készen állsz arra, hogy egy igazi házi péksüteményt készíts.
Ezt is érdemes elolvasni, megnézni:
Ezt senki sem mondta el eddig, ezért nem szabad mágneseket rakni a hűtőre
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál cukor + 1 teáskanál az élesztőhöz
- Egy csipet só
- 1 db tojás
A töltelékhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 3 dl tej
A tetejére:
- Olvasztott vaj a bukta tetejének lekenéséhez
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!