Tekercs tészta leves
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 180 g liszt
- 15 g disznózsír
- só
- 1 e.k. édes pirospaprika
- bors
Leveshez
- fél kg burgonya
- 2 egész sárgarépa
- 1 egész fehérrépa
- víz
- 3 t.k. delikát
Elkészítése:
Tészta:
Elsőnek is, a tojásokat felverjük egy tálban. A lisztet egy deszkára öntjük, és egyfajta krátert, lyukat csinálunk a közepébe. A felvert tojást beleöntjük ebbe a képződménybe, majd egy villával elkezdjük hozzádolgozni a lisztet apránként. Amikor ezzel elkészültünk, a tésztát egy fóliába becsomagoljuk és 30 percet a hűtőben pihentetjük. Ezt követően egy enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, igyekezve minél vékonyabbra nyújtani. A kinyújtott tésztát megkenjük zsírral, majd a fűszereket rászórjuk. A tésztát ezután szorosan feltekerjük, majd tetszőleges méretűre, formájúra feldaraboljuk. Végül a tésztát pár percre hagyjuk pihenni, hogy a fűszereknek is legyen ideje beleivódni a tésztába.
Leves:
Apróra vágom a zöldségeket.Felöntöm 3 liter vízzel és delikáttal ízesítem. (Húsleves alaplével helyettesíthető) Ha a zöldségek félig megfőttek hozzáadom a tésztát. Ízlés szerint sóval ízesíthető.
A következő receptért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!