Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

7 rég elfeledett falusi recept, amire a mai háziasszonyok 90%-a nem is emlékszik

7 rég elfeledett falusi recept
hirdetés

Tekercs tészta leves

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 180 g liszt
  • 15 g disznózsír
  • 1 e.k. édes pirospaprika
  • bors

Leveshez

  • fél kg burgonya
  • 2 egész sárgarépa
  • 1 egész fehérrépa
  • víz
  • 3 t.k. delikát

Elkészítése:

Tészta: 

Elsőnek is, a tojásokat felverjük egy tálban. A lisztet egy deszkára öntjük, és egyfajta krátert, lyukat csinálunk a közepébe. A felvert tojást beleöntjük ebbe a képződménybe, majd egy villával elkezdjük hozzádolgozni a lisztet apránként. Amikor ezzel elkészültünk, a tésztát egy fóliába becsomagoljuk és 30 percet a hűtőben pihentetjük. Ezt követően egy enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, igyekezve minél vékonyabbra nyújtani. A kinyújtott tésztát megkenjük zsírral, majd a fűszereket rászórjuk. A tésztát ezután szorosan feltekerjük, majd tetszőleges méretűre, formájúra feldaraboljuk. Végül a tésztát pár percre hagyjuk pihenni, hogy a fűszereknek is legyen ideje beleivódni a tésztába.

Leves: 

Apróra vágom a zöldségeket.Felöntöm 3 liter vízzel és delikáttal ízesítem. (Húsleves alaplével helyettesíthető) Ha a zöldségek félig megfőttek hozzáadom a tésztát. Ízlés szerint sóval ízesíthető.

A következő receptért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

4 / 7

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!