Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

12 retro sütemény nagymamám receptes könyvéből, ami örök kedvenc marad

12 retro sütemény nagymamám receptes könyvéből, ami örök kedvenc marad
hirdetés

Rigó Jancsi

Hozzávalók:

Tésztalapokhoz:

  • 200 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 4 db tojás
  • 160 g finomliszt
  • 40 g cukrozatlan kakaópor
  • 15 g kakaóbab (durvára tört)

Krémhez:

  • 500 ml habtejszín
  • 2 db lapzselatin
  • 200 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál porcukor

Tetejére:

  • 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor

Ajánló: Intelligens mákos krémes, még aznap este elfogyott

Elkészítés:

Tésztalapok elkészítése:

Kétféleképpen süthetjük meg a tortalapokat: vagy egyben sütjük, és kihűlés után kettévágjuk, vagy két külön lapot sütünk. Ha az utóbbit választjuk, a hozzávalók mennyiségét felezzük meg!

A vajat keverd habosra az átszitált porcukorral. Egyesével add hozzá a tojásokat, és alaposan dolgozd össze. Szitáld hozzá a lisztet és a kakaóport, majd keverd bele a tört kakaóbabot (ha külön lapokat sütsz, a kakaóbabot szórd csak a tetejükre).

A kész tésztát simítsd sütőpapírral bélelt tortaformába, és süsd előmelegített sütőben 175 fokon 10-12 percig. Ha egyben sütöd a tésztát, több időre lesz szükség. Akkor van kész, ha a közepe megszilárdul, a széle pedig pirulni kezd.

    Krém elkészítése:

    Áztasd a zselatinlapokat hideg vízbe. Olvaszd meg a csokoládét vízgőz felett, majd hagyd kicsit hűlni, hogy még folyós legyen, de ne forró. Melegíts fel 50 ml tejszínt, és keverd hozzá a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak. A maradék tejszínt verd kemény habbá, majd keverd bele a csokoládét és a zselatinos tejszínt, hogy sima krémet kapj.

      Összeállítás:

      Helyezd az egyik tortalapot egy tortaforma aljára, és kend rá a csokoládés krémet, amiből 2 evőkanálnyit tegyél félre. Helyezd rá a másik tortalapot, és vékonyan kend meg a tetejét a maradék krémmel. Tálalás előtt szórd meg a tetejét cukrozatlan kakaóporral.

      A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

      3 / 12

      Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

      Ez tetszett, megosztom!
      hirdetés
      hirdetés
      error: Content is protected !!