12 retro sütemény nagymamám receptes könyvéből, ami örök kedvenc marad
A nagymama konyhájában töltött pillanatok, amikor mindig lenyaltuk a habverőt, és rengeteg süteményélménnyel ajándékoztak meg bennünket – annyi emlék, hogy még két kéz sem elég mindet összeszámolni. Most összegyűjtöttük nektek néhány kedvencünket! Íme, néhány nosztalgikus retró sütemény, amely visszarepít a múltba:
Ajánló: Reszelt almás sütit készítettem, ez volt az első próbálkozásom és isteni lett
Linzer
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- Fél citrom reszelt héja (bio)
- 1 teáskanál sütőpor
- 15 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a reszelt citromhéjat. Ezután gyorsan morzsold bele a vajat, hogy a tészta alapja omlós legyen.
Add hozzá a tojássárgáját, majd alaposan dolgozd össze a tésztát, amíg homogén, sima állagot nem kapsz. A kész tésztacipót csomagold fóliába, és legalább 1 órára tedd a hűtőbe pihenni. A pihentetett tésztából vágj le egy darabot, majd porcukorral meghintett deszkán nyújtsd fél centiméter vastagra. Linzerkiszúróval szaggass formákat, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
Melegítsd elő a sütőt, és süsd a linzereket közepes hőfokon kb. 10 percig, amíg szép aranyszínűek lesznek.
A sütemények közül a teli és a lyukas darabokat sárgabaracklekvárral ragaszd össze, majd a lyukas részekbe is tegyél egy kevés lekvárt. Végül szórd meg a kész linzereket vaníliás porcukorral.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!