hirdetés
A zserbógolyó elkészítése
- Először is a zserbógolyó elkészítéséhez a diót, a darált kekszet és a cukrot egy tálba szórjuk, és annyi lekvárt adunk hozzá, hogy összeálljon, de ne kapjunk ragacsos masszát, előbb utóbb kitapasztalod a tökéletes massza formáját, csak próbálkozni kell.
- Majd ha elkészültünk, apró golyókat sodrunk belőle, amit tálcára sorakoztatunk, és 30 percre hűtőbe rakjuk.
- Vízgőz felett a csokoládét megolvasztjuk az olajjal, majd a golyókat fogpiszkálóra tűzzük, megmártjuk a csokiban, majd egy almába tűzzük, és pihentetjük, amíg a csoki megdermed, fontos, hogy hagyjuk eleget pihenni, mert úgy lesz igazán tökéletes és ízletes.
- Amint megvártuk, hogy megdermedjen, egy villával alányúlunk, leemeljük a fogpiszkákról a golyókat és ráhelyezzük egy tányérra. Ez a megoldás azért jó, mert így nem lesz foltos, maszatos az ujjunktól és a csokoládé is szép marad rajta). Ezek után már fogyaszthatjuk is a finomságot.
Ajánló:
Nem tócsni, és ebbe is csak 3 hozzávaló kell
Ez egy nagyon finom és olcsó étel, a nagymamám sokszor készítette
A legfinomabb retro vajkrém, ami tökéletes a tortákhoz vagy süteményekhez