Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Zalakocka recept, a család kedvence

zalakocka recept
hirdetés

Elkészítés

Az 5 db tojást a 13 dkg cukorral meglangyosítjuk, és addig verjük, amíg a habverő nyakán megáll. Óvatosan hozzáadjuk a 10 dkg lisztet, egy zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük, megsütjük. Enyhén lisztezett deszkára borítjuk. Az 5 tojásból, a 13 dkg cukorból, a 7 dkg lisztből és 3 dkg kakaóból ugyanígy készítünk ugyanekkora tepsiben, két barna lapot. Elkészítjük a krémet 2 dl elkeverjük a krémport. Kicsit pihentetjük, hozzáadjuk a cukor 1/3 részét és a maradék tejet. Folytonos s mellett sürüre főzzük. A tojásfehérjét a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük. Kiveszünk belőle 4 dkg-ot, majd a forró krémbe forgatjuk és kihűtjük. A vajat 10 dkg porcukorral és a 4 dkg habbal, habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel óvatosan összekeverjük. A lapokat megtöltjük. Alul egy barna lap, rákenjük félujjnyi vastagságú krémet. Rátesszük a sárga lapot és erre félujjnyi krémet kenünk. Erre tesszük a második barna lapot. A felső lappot is krémmel vonjuk be. A krémre ráhintjük a csokoládédarát. Kockára vágva tálaljuk.

Orsi Pál Vass receptje!

Forrás: ketkes

További érdekességek:

Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs

Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik

Ez a legfinomabb házi bodzaszörp – bombabiztos recept

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!