Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk egy kanál cukor hozzáadásával. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a rideg zsírt, az élesztős keveréket, és annyi sós langyos vizet, hogy kellemes, sem túl sótlan, sem túl sós rétes állagú tésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk, majd hagyjuk pihenni egy kicsit.
A tésztát négy egyforma cipóra osztjuk, és mindegyiket jól bekentjük zsírral. Hagyjuk kelni 30-60 percig, míg jól nyújtható nem lesz. Egy abroszon vékonyra nyújtjuk, majd megszórjuk cukros mákkal, meglocsoljuk olvasztott zsírral. A tetejére ráöntjük a cukros-tojásos tejfölt.
Remélem, hogy ezzel a részletes leírással sikeres lesz a rétes készítése, akár Holdosi Eszter Dóra mamája által készítettekhez hasonlóan!
További érdekességek:
A nagyira bízták a kisunokát csak pár órára. Amit a kamera felvett… arra szavak sincsenek