Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (350°F). Egy tálban keverd össze a túrót, a porcukrot és 1 tojást simára. Tedd félre.
Egy nagy tálban verd fel a 4 tojást egy csipet sóval. Add hozzá a cukrot, és verd tovább, amíg a keverék világos és habos lesz. Fokozatosan add hozzá a növényi olajat és a kefirt, jól keverve. Szitáld bele a lisztet és a sütőport a nedves hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg épphogy elvegyülnek.
Öntsd a tészta felét egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt, 20-30 cm átmérőjű sütőformába. Egyenletesen oszlasd el a túrótölteléket a tészta tetején. Öntsd rá a maradék tésztát, egyenletesen elterítve.
Süsd az előmelegített sütőben 45 percig, vagy amíg a pite aranybarna nem lesz, és a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!