Elkészítés:
Kezdjük a pörköltalappal.
A húst vágjuk nagyjából 2 cm-es kockákra, enyhén sózzuk meg, majd tegyük félre. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy nagyobb edényben közepes lángon sertészsíron (vagy olajon) dinszteljük meg.
Adjuk hozzá a húst.
Amint a hagyma üveges, tegyük hozzá a kockázott húst, és pirítsuk addig, amíg kivilágosodik. Ezután szórjuk rá a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az őrölt köményt, és pirítsuk még 3-4 percig.
Dobáljuk bele a zöldségeket.
Jöhet a kockázott paradicsom és paprika, amit néhány percig süssünk össze a hússal. Ha van otthon zakuszka vagy lecsó, egy-két kanállal bátran tegyünk bele. Ezután adjuk hozzá a felkockázott répát is.
Öntsük fel alaplével vagy vízzel.
Annyi folyadékot adjunk hozzá, hogy ellepje az alapot. Hagyjuk közepes lángon főni, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak, és egy sűrű, ízletes szaftot nem kapunk.
Készítsük el a rizst.
Egy másik edényben pirítsuk meg a rizst kevés olajon, majd kétszeres mennyiségű vízzel főzzük puhára.
Keverjük össze.
Amikor a rizs és a húsos alap is elkészült, keverjük össze őket, és rottyantsuk össze pár percig, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek. Szórjuk meg a tetejét friss, apróra vágott petrezselyemmel, és kínáljuk savanyúsággal vagy kovászos uborkával.
Ezt is érdemes elolvasnod: Olcsón, gyorsan, finomat: 4 zseniális hóvégi recept, ami garantáltan jól lakat