Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Villámgyors és nosztalgikus: így készül a menzás bácskai rizses hús

Megosztás Facebookon
Küldés e-mailben
hirdetés

Elkészítés:

Kezdjük a pörköltalappal.
A húst vágjuk nagyjából 2 cm-es kockákra, enyhén sózzuk meg, majd tegyük félre. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy nagyobb edényben közepes lángon sertészsíron (vagy olajon) dinszteljük meg.

Adjuk hozzá a húst.
Amint a hagyma üveges, tegyük hozzá a kockázott húst, és pirítsuk addig, amíg kivilágosodik. Ezután szórjuk rá a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az őrölt köményt, és pirítsuk még 3-4 percig.

Dobáljuk bele a zöldségeket.
Jöhet a kockázott paradicsom és paprika, amit néhány percig süssünk össze a hússal. Ha van otthon zakuszka vagy lecsó, egy-két kanállal bátran tegyünk bele. Ezután adjuk hozzá a felkockázott répát is.

Öntsük fel alaplével vagy vízzel.
Annyi folyadékot adjunk hozzá, hogy ellepje az alapot. Hagyjuk közepes lángon főni, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak, és egy sűrű, ízletes szaftot nem kapunk.

Készítsük el a rizst.
Egy másik edényben pirítsuk meg a rizst kevés olajon, majd kétszeres mennyiségű vízzel főzzük puhára.

Keverjük össze.
Amikor a rizs és a húsos alap is elkészült, keverjük össze őket, és rottyantsuk össze pár percig, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek. Szórjuk meg a tetejét friss, apróra vágott petrezselyemmel, és kínáljuk savanyúsággal vagy kovászos uborkával.

Ezt is érdemes elolvasnod: Olcsón, gyorsan, finomat: 4 zseniális hóvégi recept, ami garantáltan jól lakat

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Megosztás Facebookon
Küldés e-mailben
hirdetés
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!