hirdetés
Villámgyors és nosztalgikus: így készül a menzás bácskai rizses hús
Amikor egy gyorsan elkészíthető, laktató ételre vágyom, amiben a hús és a zöldségek is vannak, mindig ez a recept ugrik be. Mi nagyon szeretjük, mert ízletes,és mindig sikert arat a családnál – legyen szó ebédről vagy vacsoráról. Egyszerű alapanyagok, házias ízek, és egy kis szeretet – ennyi az egész!
Ezt is érdemes elolvasni, megnézni:
Ezt senki sem mondta el eddig, ezért nem szabad mágneseket rakni a hűtőre
5 férjfogó szaftos tejfölös kaja, ha valami mennyei és laktató ételre vágysz!
Hozzávalók (4 főre):
- 500 g sertéslapocka (nagyjából 2 cm-es kockákra vágva)
- 25 dkg kerekszemű rizs
- 1 nagy fej vöröshagyma (apróra vágva)
- 3 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 2 nagy paradicsom (kockákra vágva)
- 2 közepes paprika (kockákra vágva)
- 1 közepes sárgarépa (kockákra vágva)
- 1 ek fűszerpaprika
- só és bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
- 1 ek sertészsír (vagy olaj)
- 1 tk őrölt kömény
- 1.5 dl zöldség alaplé (opcionális)
Elkészítési idő: kb. 45-50 perc
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!