Elkészítés
A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a vajat (vagy zsírt), és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot, majd az egész tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Ezt követően becsomagoljuk fóliába, és 30 percre hűtőbe tesszük.
A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat, alaposan összekeverjük. Ezután hozzákeverjük a pudingport, majd a tojást is. (Pudingpor helyett használhatunk 2-3 evőkanál étkezési keményítőt.)
Az epret folyó víz alatt alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd ízlés szerint feldaraboljuk. (Fontos, hogy alaposan lecsepegtessük, hogy ne maradjon rajta víz.)
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!