Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Túró rudi rajongók figyelem: ez az epres torta lesz az új kedvencetek

Megosztás Facebookon
Küldés e-mailben
hirdetés

Az epres Túró Rudi torta piskótájának elkészítéséhez a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük. A kakaót és a sütőport rászitáljuk a tojássárgás masszára, majd hozzáadjuk a lisztet és a vizet, és alaposan elkeverjük. Ebbe a masszába forgatjuk bele óvatosan a tojásfehérjét. Ezután egy 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, és 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült, kihűtjük, és 2 lappá vágjuk.

A krém hozzávalóit egy tálba tesszük. Vigyázzunk arra, hogy a tejszín hideg legyen. Az egészet robotgéppel habosra keverjük.

A szamócazseléhez felfőzzük a szamócát, a cukrot és a dzsem fixet.

A tortaforma szélét kibéleljük zsírpapír-csíkokkal, így nem fog a torta krémje oda ragadni. A formába beletesszük a félbevágott piskóta alsó részét. Erre rákanalazzuk a túrókrém felét, erre mehet rá a kicsit kihűtött szamócazselé, majd a túrókrém másik felét tegyük rá óvatosan, hogy a zselét ne nyomjuk nagyon szét, erre a krémrétegre jöhet a piskóta másik fele. Egy éjszakát hagyjuk a hűtőben dermedni.

Másnap kiszedjük a formából, leszedjük a zsírpapír-csíkokat. A tejszínt felemelegítjük, beletesszük a csokit, és elkeverjük. Ezután a csokimázzal lekenjük az egész tortát. Végül karikára vágott epres Túró Rudival díszítjük.

Ezt is érdemes elolvasnod: Olcsón, gyorsan, finomat: 4 zseniális hóvégi recept, ami garantáltan jól lakat

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Megosztás Facebookon
Küldés e-mailben
hirdetés
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!