ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Török stílusú padlizsánétel, amikor ott nyaralok, nekem ez az egyik kedvencem

hirdetés

Elkészítési mód:

  1. A padlizsánokat meghámozzuk, majd hosszú szeletekre vágjuk. Egy kicsit megsózzuk, és pár percig félretesszük, amíg levet engednek. Jól megszárítjuk papírtörlővel, majd forró olajban mindkét oldalukat szépen megpirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, és szalvétára tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja.
  2. A paprikákat kimagozzuk és kicsumázzuk, majd hosszú csíkokra vágjuk. Ugyanabban a serpenyőben, fedő alatt megpirítjuk, majd papírtörlőre tesszük. A hagymát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. A serpenyőbe tesszük és aranyszínűre pirítjuk, időnként megkeverve.
  3. A paradicsomokat blansírozzuk, meghámozzuk és kicsumázzuk, majd darabokra vágjuk. A serpenyőbe tesszük a hagyma mellé.
  4. Az egészet együtt keverjük és főzzük fedő alatt, amíg homogén állagú lesz. Sóval ízesítjük.

Ezek is érdekelhetnek:Csalamádé recept, ahogy nálunk szeretik

Megjegyzés: Ha a használt paradicsomok nagyon húsosak és lédúsak, sok levet engednek. Erre a lére nincs szükségünk, ezért leöntjük.

  1. A paradicsomos-hagymás szószt egy edénybe öntjük. A serpenyőbe egy adag szószt teszünk, majd egy réteg padlizsánt, és erre egy réteg paprikát. Megszórjuk zöldfűszerekkel és zúzott fokhagymával. Rétegezzük tovább, amíg az összes hozzávaló elfogy. Az utolsó réteg szósz, petrezselyem és fokhagyma lesz.
  2. Lefedjük a serpenyőt, és legalább 10 percig főzzük. Ezután a zöldségeket egy tálra tesszük. Házi kenyérrel tálaljuk.

Élvezzétek az ízeket! Jó étvágyat!

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!