Elkészítés
Kb. 40 dkg krumplit megpucolok, kockára vágom, majd sós vízben megfőzöm. Miután megfőtt, leszűröm és áttöröm. Hagyom teljesen kihűlni.
Amíg a krumpli hűl, egy serpenyőben zsíradék nélkül pirítok zsemlemorzsát, amíg szép barna nem lesz. Amikor eléri a kívánt színt, hozzákeverek 5 dkg vajat, és addig kevergetem, amíg a vaj elolvad.
Egy nagy fazékban vizet forralok, és hozzáadok két teáskanál sót.
A teljesen kihűlt tört krumplihoz hozzáadok 7-8 evőkanál lisztet és kb. 5 dkg puha vajat. Jól összegyúrom a tésztát. Ha még ragadna, egy kis lisztet adok hozzá, hogy a tészta jól formázható legyen.
A szilvákat bevágom annyira, hogy a magot el tudjam távolítani. A mag helyére kiskanállal fahéjas porcukrot teszek.
A recept folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!