hirdetés
Rántott hús a kedvenc meggy mártásommal, petrezselymes újkrumplival – Ez így egy perfekt ebéd!
A hétvégi ebédek egyik kihagyhatatlan klasszikusa a rántott hús, amely mindig feldobja a családi asztal hangulatát. A ropogósra sült hús önmagában is isteni, de ha mindezt egy isteni finom, házi készítésű meggymártással és frissen főtt, petrezselyemmel meghintett újkrumplival tálaljuk, akkor annak aztán egyáltalán nem lehet ellenállni.
Ajánló: Mindig meg tudnám enni ezt a nagyon finom csirkés sajtos tekercset
Hozzávalók:
- 1 kg, csontos vagy csontnélküli hosszú karaj, vagy csirkemell filé
Meggymártáshoz:
- 2 üveges meggybefőtt, vagy 1 kg friss meggy, vagy fagyasztott meggy
- 2 dl habtejszín
- kb 1 l meggylé
- 2 evőkanál kukorica keményítő, vagy vaníliás pudingpor
- ízlés szerint cukor, csipetnyi só
- egy citrom reszelt héja
Panírhoz:
- 2-3 db tojás
- prézli
- liszt
Köret:
- 1 kg újkrumpli,
- fél csokor friss petrezselyem
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a következő oldal gombra!