Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Rántott hús a kedvenc meggy mártásommal, petrezselymes újkrumplival – Ez így egy perfekt ebéd!

Rántott hús a kedvenc meggy mártásommal, petrezselymes újkrumplival – Ez így egy perfekt ebéd!
hirdetés

Rántott hús a kedvenc meggy mártásommal, petrezselymes újkrumplival – Ez így egy perfekt ebéd!

A hétvégi ebédek egyik kihagyhatatlan klasszikusa a rántott hús, amely mindig feldobja a családi asztal hangulatát. A ropogósra sült hús önmagában is isteni, de ha mindezt egy isteni finom, házi készítésű meggymártással és frissen főtt, petrezselyemmel meghintett újkrumplival tálaljuk, akkor annak aztán egyáltalán nem lehet ellenállni.

Ajánló: Mindig meg tudnám enni ezt a nagyon finom csirkés sajtos tekercset

Hozzávalók:

  • 1 kg, csontos vagy csontnélküli hosszú karaj, vagy csirkemell filé

Meggymártáshoz:

  • 2 üveges meggybefőtt, vagy 1 kg friss meggy, vagy fagyasztott meggy
  • 2 dl habtejszín
  • kb 1 l meggylé
  • 2 evőkanál kukorica keményítő, vagy vaníliás pudingpor
  • ízlés szerint cukor, csipetnyi só
  • egy citrom reszelt héja

Panírhoz:

  • 2-3 db tojás
  • prézli
  • liszt

Köret:

  • 1 kg újkrumpli,
  • fél csokor friss petrezselyem

A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a következő oldal gombra!

1 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!