Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Pudingos almás pite recept, heti szinten sütöm

Pudingos almás pite recept, heti szinten sütöm
hirdetés

Elkészítés:

A lisztet, porcukrot és sütőport egy tálban összeszitáljuk. A hideg vajat hozzáadjuk, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne. Ezután hozzáadjuk a citromlevet, tejfölt, tojást és egy csipet sót. Az egészet összegyúrjuk tésztává, majd két egyenlő részre osztjuk. A tésztákat hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a többi hozzávalót.

Az almákat meghámozzuk, majd lereszeljük. A reszelt almát félretesszük, hogy levet engedjen, miközben elkészítjük a pudingot. Miután az alma levet eresztett, kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Alaposan összekeverjük.

A pudingport kevés tejjel és a cukorral simára keverjük, majd hozzáöntjük a forrásban lévő többi tejhez. Folyamatos keverés mellett megfőzzük a pudingot, majd félrehúzzuk hűlni, néha megkeverve, hogy ne bőrösödjön meg.

Az egyik tésztalapot kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Meghintjük zsemlemorzsával, ráterítjük az almatölteléket, majd a vaníliapudingot. A másik tésztalapot kinyújtjuk és a pudingos alma tetejére helyezzük. A tetejét megkenjük felvert tojással, majd villával megszurkáljuk.

A pitét 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Miután a sütemény kihűlt, szeletekre vágjuk és tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

    Ezt a finomságot Zsaklin Szabó készítette.

    Szilvásgombóc recept, már évek óta nem csináltam

    Nyíregyházi módszer: Szabolcsban így teszik el a szőlőt télire, tanuld meg te is a trükköt!

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!