Elkészítés:
A szalonnát, hagymát és burgonyát kockákra vágjuk, a virslit karikázzuk fel. A szalonnát egy fedővel ellátott edényben kisütjük. Ha túl sok zsírt enged, egy keveset kiveszünk belőle.
Egy kiskanálnyi szalonnazsírt egy serpenyőben felhevítünk, és megpirítjuk benne a tarhonyát. A szalonnához adjuk a felaprított hagymát, megdinszteljük, majd megszórjuk fűszerpaprikával.
Hozzáadjuk a pirított tarhonyát, felöntjük legalább 1 liter vízzel, majd sózzuk és lefedjük.
Amikor felforr, belekeverjük a kockára vágott burgonyát és virslit, és kis lángon, kevergetve addig főzzük, míg a tarhonya meg nem puhul. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet, hogy ne legyen túl száraz.
A főzés után lefedve kicsit állni hagyjuk, hogy a maradék folyadékot is felszívja.
Ha szeretnél olcsón vásárolni ehhez a recepthez, érdemes tájékozódni az akciós újságokból!
Szétesik a fasírt? Ha ezt az 5 dolgot betartod mindig tökéletes lesz