hirdetés
A főzőlé újrahasznosítása
Ne öntsd ki a főzőlevet! Tökéletes alap lehet:
- Húsvéti főtt tojáshoz
- Héjában főtt krumplihoz
- Gazdag bableveshez
Ha nem szeretnéd azonnal felhasználni, akár le is fagyaszthatod.
Kötözött sonka főzése
A kötözött sonkát gyorsabban elkészítheted. Általános szabály: fél óra főzés szükséges kilónként forrástól számítva. A kötözött sonkák esetében is ajánlott a főzőlében hagyni kihűlni, hogy még szaftosabb legyen. Ha szeretnéd, a főzőlébe tehetsz fokhagymát, babérlevelet és borsot, hogy még ízletesebb legyen. Sózás itt sem szükséges.
Tippek és trükkök:
- Mindig figyelj a sonka méretére, hogy ne főzd túl vagy ne hagyd nyersen.
- A főzőlében való lassú hűtés megőrzi a sonka lédússágát.
Ez az egyszerű módszer garantálja, hogy a házi sonkád minden alkalommal tökéletes legyen – akár húsvétra, akár más különleges alkalmakra készíted!
Ezt olvastad már? Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es