ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Mézes krémes recept vaníliás grízes krémmel

hirdetés

Elkészítés:

Kezdd azzal, hogy a lisztet egy tálba szitálod, majd hozzáadod a hideg vajat, és morzsás állagúra dolgozod. Szórd bele a porcukrot és a szódabikarbónát is. A mézet enyhén langyosítsd meg, majd öntsd a lisztes keverékhez, és add hozzá a tojásokat. Alaposan dolgozd össze a tésztát, hogy homogén legyen.

A tésztát oszd négy egyenlő részre, és nyújtsd ki a lapokat a tepsi méretére. Az első lapot helyezd az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 10 percig, amíg aranybarnára sül. Ismételd meg ezt a többi lappal is. A krémhez önts 8 dl tejet egy lábosba, és forrald fel. A maradék 2 dl tejben keverd el a pudingport, majd add hozzá a forró tejhez, és kanalanként keverd bele a grízt is. Folyamatos kevergetés mellett főzd sűrűre a krémet, majd hagyd kihűlni.

Amikor a krém langyosra hűlt, add hozzá a porcukorral és vaníliás cukorral habosra kevert vajat, majd dolgozd össze az egészet. A kihűlt tésztalapokat egyenként kend meg a krémmel, és az egyik réteg közé kenj egy réteg lekvárt is, hogy még ízletesebb legyen. A mázhoz vízgőz felett olvaszd össze az étcsokoládét a vajjal, majd simítsd el egyenletesen a sütemény tetején.

    Kapros cukkinifőzelék recept, az egyik legjobb főzelék, mi imádjuk

    6 finom és gyors cukkinis fogás, amit még májusban elkészítek

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés

    Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

    hirdetés
    error: Content is protected !!