Elkészítés:
Kezdd azzal, hogy a lisztet egy tálba szitálod, majd hozzáadod a hideg vajat, és morzsás állagúra dolgozod. Szórd bele a porcukrot és a szódabikarbónát is. A mézet enyhén langyosítsd meg, majd öntsd a lisztes keverékhez, és add hozzá a tojásokat. Alaposan dolgozd össze a tésztát, hogy homogén legyen.
A tésztát oszd négy egyenlő részre, és nyújtsd ki a lapokat a tepsi méretére. Az első lapot helyezd az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 10 percig, amíg aranybarnára sül. Ismételd meg ezt a többi lappal is. A krémhez önts 8 dl tejet egy lábosba, és forrald fel. A maradék 2 dl tejben keverd el a pudingport, majd add hozzá a forró tejhez, és kanalanként keverd bele a grízt is. Folyamatos kevergetés mellett főzd sűrűre a krémet, majd hagyd kihűlni.
Amikor a krém langyosra hűlt, add hozzá a porcukorral és vaníliás cukorral habosra kevert vajat, majd dolgozd össze az egészet. A kihűlt tésztalapokat egyenként kend meg a krémmel, és az egyik réteg közé kenj egy réteg lekvárt is, hogy még ízletesebb legyen. A mázhoz vízgőz felett olvaszd össze az étcsokoládét a vajjal, majd simítsd el egyenletesen a sütemény tetején.
Kapros cukkinifőzelék recept, az egyik legjobb főzelék, mi imádjuk
6 finom és gyors cukkinis fogás, amit még májusban elkészítek