A töltelékekhez forrósítsd fel a tejet, oldd fel benne a cukrot, majd forrázd le a darált diót és mákot 40-40 ml tejjel. Mindkét töltelékhez keverj hozzá egy diónyi vajat és egy evőkanál baracklekvárt, ízesítsd vaníliával és reszelt citromhéjjal. A kakaós tölteléket keverd össze a vajjal és a porcukorral, majd rövid ideig melegítsd, hogy kenhető masszát kapj.
Amikor a tészta megkelt, nyújtsd ki fél ujjnyi vastagságúra, és vágj belőle három téglalapot. Kend meg a töltelékekkel (diós, mákos, kakaós), majd tekerd fel őket, mint a bejglit. Ügyelj arra, hogy a széleket ne kend meg, így a töltelék nem fog kifolyni.
Tedd a megformázott tésztákat tepsibe, kend meg felvert tojással, és hagyd ismét kelni. 200°C-ra előmelegített sütőben süsd aranybarnára, majd hűtsd ki rácson.
Ez a finom sütemény nem csak ízletes, hanem változatos is a háromféle tölteléknek köszönhetően. Jó étvágyat hozzá!
Ha szeretnél olcsón vásárolni ehhez a recepthez, érdemes tájékozódni az akciós újságokból!
Szétesik a fasírt? Ha ezt az 5 dolgot betartod mindig tökéletes lesz