Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Mákos és diós kalács készül nálunk, finom puha tészta, sok töltelékkel, mi így szeretjük

Mákos és diós kalács készül nálunk, finom puha tészta, sok töltelékkel, mi így szeretjük
hirdetés

A töltelékekhez forrósítsd fel a tejet, oldd fel benne a cukrot, majd forrázd le a darált diót és mákot 40-40 ml tejjel. Mindkét töltelékhez keverj hozzá egy diónyi vajat és egy evőkanál baracklekvárt, ízesítsd vaníliával és reszelt citromhéjjal. A kakaós tölteléket keverd össze a vajjal és a porcukorral, majd rövid ideig melegítsd, hogy kenhető masszát kapj.

Amikor a tészta megkelt, nyújtsd ki fél ujjnyi vastagságúra, és vágj belőle három téglalapot. Kend meg a töltelékekkel (diós, mákos, kakaós), majd tekerd fel őket, mint a bejglit. Ügyelj arra, hogy a széleket ne kend meg, így a töltelék nem fog kifolyni.

Tedd a megformázott tésztákat tepsibe, kend meg felvert tojással, és hagyd ismét kelni. 200°C-ra előmelegített sütőben süsd aranybarnára, majd hűtsd ki rácson.

    Ez a finom sütemény nem csak ízletes, hanem változatos is a háromféle tölteléknek köszönhetően. Jó étvágyat hozzá!

    Ha szeretnél olcsón vásárolni ehhez a recepthez, érdemes tájékozódni az akciós újságokból!

    Szétesik a fasírt? Ha ezt az 5 dolgot betartod mindig tökéletes lesz

    3 / 3

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!