Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Mákos és diós kalács készül nálunk, finom puha tészta, sok töltelékkel, mi így szeretjük

Mákos és diós kalács készül nálunk, finom puha tészta, sok töltelékkel, mi így szeretjük
hirdetés

Elkészítés:

A hozzávalókat fél órával a sütés előtt vedd ki, hogy szobahőmérsékletűek legyenek. Az élesztőt morzsold bele 1 dl langyos tejbe, szórj rá egy teáskanál cukrot és lisztet, majd langyos helyen futtasd fel.

A lisztet szitáld egy nagy tálba, majd félig olvaszd fel a vajat. A tojássárgákat keverd el a cukorral és egy kevés tejjel. A felfutott élesztőt, a tojásos tejet és a puha vajat öntsd a liszt közepébe, a sót pedig szórd a tál szélére, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel. Ezután kezdd el kanállal dolgozni a tésztát, apránként hozzáadva a maradék tejet.

Ajánló: Ettől a trükktől lesz igazán pihe puha a palacsinta, akár egy piskóta

Amikor a tészta kezd összeállni, kézzel folytasd a dagasztást, míg el nem válik a tál aljától. Oszd két egyenlő részre, helyezd külön tálakba, takard le, és langyos helyen keleszd a duplájára.

A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

2 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!