Elkészítés:
A hozzávalókat fél órával a sütés előtt vedd ki, hogy szobahőmérsékletűek legyenek. Az élesztőt morzsold bele 1 dl langyos tejbe, szórj rá egy teáskanál cukrot és lisztet, majd langyos helyen futtasd fel.
A lisztet szitáld egy nagy tálba, majd félig olvaszd fel a vajat. A tojássárgákat keverd el a cukorral és egy kevés tejjel. A felfutott élesztőt, a tojásos tejet és a puha vajat öntsd a liszt közepébe, a sót pedig szórd a tál szélére, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel. Ezután kezdd el kanállal dolgozni a tésztát, apránként hozzáadva a maradék tejet.
Ajánló: Ettől a trükktől lesz igazán pihe puha a palacsinta, akár egy piskóta
Amikor a tészta kezd összeállni, kézzel folytasd a dagasztást, míg el nem válik a tál aljától. Oszd két egyenlő részre, helyezd külön tálakba, takard le, és langyos helyen keleszd a duplájára.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!