Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Magozott cseresznye télire eltéve, ez a bevált receptem

hirdetés

Elkészítés:

Mossuk meg alaposan a cseresznyéket, majd távolítsuk el a magokat. Egy nagy lábasban keverjük össze a cukrot és a vizet. Állítsuk be a lábast közepes hőfokra, és folyamatosan keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, és egy szirupos állagot nem kapunk. Helyezzük a magozott cseresznyéket sterilizált üvegekbe. Öntsük rájuk a forró szirupot, úgy, hogy teljesen ellepje a gyümölcsöket, de ne felejtsük el megőrizni a megfelelő üvegközöket. Zárjuk le az üvegeket szorosan. Az elkészített üvegeket tegyük egy nagy lábosba, amelyben egy törölközőt helyeztünk az aljára, hogy az üvegek ne érintkezzenek közvetlenül a lábas aljával. Töltsük fel a lábast vízzel úgy, hogy az ellepje az üvegeket. Forraljuk fel a vizet, majd főzzük a befőtteket a lábasban legalább 30 percig, vagy amíg az üvegekben lévő cseresznye megpuhul, és az egész befőtt jól átmelegszik.

Miután elkészült a befőtt, vegyük ki az üvegeket a forró vízből, és hagyjuk őket kihűlni szobahőmérsékleten. Amikor teljesen kihűltek, tároljuk őket hűvös, sötét helyen.

    Ez a recept segít megőrizni a finom cseresznye ízét és frissességét hosszú ideig, hogy élvezhessük az év bármely szakában!

    Ez is érdekelhet:

    Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik

    Ez a legfinomabb házi bodzaszörp – bombabiztos recept

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!